Wees slim, richt je op een niche!

Gepubliceerd door linda op

Is het je wel eens opgevallen dat bedrijven die zich focussen op een niche het heel goed doen? En dat is niet voor niets! Restaurants geven een goed voorbeeld. Heb je bijvoorbeeld trek in sushi, dan zul je hoogstwaarschijnlijk naar een restaurant gaan waar ze alleen sushi serveren. Dit terwijl er genoeg restaurants zijn die een uitgebreide kaart hebben met allerlei verschillende gerechten, waaronder sushi. En waarom? Waarschijnlijk omdat je ervan uitgaat dat ze bij het sushi restaurant het beste weten hoe ze sushi moeten bereiden omdat ze er in gespecialiseerd zijn. In de meeste gevallen zal het ook kloppen!

Eigenlijk werkt het in de schoonheidsbranche precies hetzelfde. De mens is van nature zo ingesteld dat ze graag het beste van het beste willen voor een redelijke prijs. Heeft een consument last van acne, waar zal de consument dan het liefst naar toe gaan? Naar een specialist die zich geprofileerd heeft als acne specialist, of naar een specialist die tal van behandelingen aanbiedt, maar nergens een specialisatie in heeft? Waarschijnlijk kiest de consument voor de eerste optie.

Innovatieve peelings, huidverbeterende apparatuur, veelbelovende producten; als ondernemer worden we doodgegooid met ‘goede’ behandelmethoden die de schoonheidsbranche rijk is en die je ‘móet’ implementeren wanneer je goud geld wilt verdienen. Veel ondernemers zien door de bomen het bos niet meer en proberen daarom het een na het ander om aan nieuwe klanten te komen. Grappig genoeg vergeten ze daardoor de essentie van een goedlopend bedrijf: gewoon heel erg goed zijn in wat je doet.

Neem jouw eigen krachten eens goed onder de loep. Waar ben jij goed in? Waar is veel vraag naar in jouw regio? Het is verstandig om je daarin verdiepen en misschien wel een specialisatie uit te kiezen waarmee jij jezelf kunt onderscheiden van jouw concurrenten. Naast dat je er meer klanten op binnen zult krijgen, kan het jouw omzet ook een boost geven.  

Laat je niet gek maken door alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van huidverbetering, maar focus je op het fundament van jouw onderneming: heel goed en specialistisch werk leveren. Een tevreden klant is en blijft de beste marketingtool die er is!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie