Concurrentie: my business is better than yours

Gepubliceerd door linda op

Concurrentie: we hebben er allemaal mee te maken. Als er in de omgeving van jouw salon steeds meer salons openen, doe je waarschijnlijk iets goed. Maar hoe zorg je ervoor dat men kiest voor jouw salon in plaats van die van de concurrent? Wij geven je 3 tips! 

  1. Durf nieuwe technologie te gebruiken.
    Blijf niet alleen op de hoogte van technische trends maar gebruik ze ook echt in jouw onderneming. Jouw doelgroep zal je niet langer zien als volger van trends maar juist als trendsetter. Wees bijvoorbeeld de eerste in jouw omgeving die begint met videomarketing in plaats van traditionele content in de vorm van nieuwsberichten op de website. 
  2. Zorg ervoor dat mensen je onthouden. Zorg voor creatieve, unieke en memorabele acties waar de hele stad(of dorp) over praat. Probeer eens wat anders dan de standaard “20% korting” of “2 voor de prijs van 1” strategie. Laat zien dat je in wilt spelen op de wensen van je klanten, zo creëer je een gunfactor.
  3. Storytelling! Bedrijven laten vaak erg veel over aan de verbeelding van de klant. Maar uit onderzoek blijkt dat mensen graag het verhaal achter een persoon of bedrijf willen horen. Vertel daarom bijvoorbeeld meer over het ontstaan van je onderneming, wat je inspireert, en hoe je je succesvol bent geworden. Concurrenten kunnen bijna alles van je nadoen, maar niemand kan jouw persoonlijkheid (hetgeen dat jouw onderneming uniek maakt) kopiëren.
Categorieën: Uncategorized